Brieven schrijven naar gevangenen: hoe doe je dat?
19 november 2020 

Brieven schrijven naar gevangenen: hoe doe je dat?

Ken je iemand die in de gevangenis zit? Een oude vriend of vriendin of misschien wel een familielid die dichtbij je staat? Het versturen van een brief of het plegen van een telefoontje behoort tot de mogelijkheden. Iedere gedetineerde heeft recht op contact met de buitenwereld.

Hoe schrijf je eigenlijk een brief naar een gedetineerde en is het ook een optie om een e-mail te sturen? In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en we vertellen je meer over berichten uitwisselen via eMates.

Waarom een brief sturen naar een gevangene?

Er zijn allerlei redenen op te noemen waarom je contact zoekt met een gedetineerde. Je stuurt bijvoorbeeld een brief om contact te leggen met een gevangene. Ook een verjaardag is een goede reden om een brief of tekening te sturen. Wellicht wil je gewoon je verhaal kwijt en belangrijke gebeurtenissen delen met bijvoorbeeld je partner. Met welke reden je ook contact zoekt: doe het conform de opgestelde regels. Dan weet je zeker dat je bericht op de juiste plek terechtkomt.

Brief sturen naar een gevangene

Wat zijn de regels?

Post zoals een kaart of envelop stuur je naar de desbetreffende gevangenis onder vermelding van de naam van de gedetineerde en een registratienummer. Het is goed om te weten dat gevangenen onbeperkt post mogen versturen en ontvangen. Houd er wel rekening mee dat een controle kan worden uitgevoerd. Dit wordt onder andere gedaan om drugshandel of een andere vorm van smokkelen tegen te gaan.

Belangrijk is dat je de volgende informatie vermeldt wanneer je de brief verstuurd:

kunt post sturen naar de gedetineerde. Stuur uw envelop/kaart naar het adres van de inrichting en vermeld daarbij:

  • naam (inclusief voornaam/initialen) van de gedetineerde;
  • registratienummer.

Liever contact per e-mail? Ook dat kan!

Ben je niet goed in het schrijven van brieven of heeft e-mailen je voorkeur? Gedetineerden hebben geen eigen computer of smartphone en dus is het niet mogelijk om rechtstreeks te e-mailen. Wel is het een optie om een e-mail te sturen via eMates. Met dit systeem stuur je eenvoudig een digitaal bericht naar een gevangene. Het bericht wordt door de gevangenis geprint en dezelfde of uiterlijk de volgende werkdag afgeleverd bij de gedetineerde.

Waar kan eMates je bij helpen?

Met eMates kom je dus snel in contact met een familielid, vriend of vriendin. Dit stelt jou in staat om contact te hebben met een gevangene zónder dat je direct op bezoek hoeft. Is dit wat je wilt? Dan is eMates een goede reden om dit op te pakken. Waarom je kiest voor het gemak van eMates?

  • Een bericht dat je stuurt wordt vaak dezelfde dag nog bezorgd bij een gevangene.
  • Ieder bericht wordt versleuteld verzonden en is dus niet zomaar door iedereen te lezen.
  • Je betaalt slechts een klein bedrag voor het versturen van een e-mail en/of foto.

E-mail een gevangene via eMates

Wil je direct gebruikmaken van eMates en op een snelle en betrouwbare wijze contact maken met een gedetineerde? Schrijf je hier in en start met e-mailberichten te sturen naar gevangenen. Na activatie van je account kun je beginnen met het schrijven van je eerste e-mail naar een familielid, vriend of vriendin.

Contact met eMates?

Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!

Gerelateerde informatie

Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen:

Heb je deze artikelen al gelezen:

Over de schrijver
Jan
Reactie plaatsen

null   null  null