Hoe kom je in contact met iemand in de gevangenis of een huis van bewaring?
20 oktober 2020 

Hoe kom je in contact met iemand in de gevangenis of een huis van bewaring?

Tijdens de periode dat jouw geliefde, familielid of vriend(in) in de gevangenis zit wil je waarschijnlijk graag contact met hem of haar houden. Hoewel zomaar even langsgaan of heen en weer appen er niet in zit, zijn er wel diverse andere manieren waarop je contact met een gedetineerde kunt hebben. Dankzij eMates kan dat eenvoudig vanachter je computer.

De meeste gevangenen vinden het leuk en belangrijk om op te hoogte te blijven van het leven buiten de gevangenis. Ze willen weten hoe het met vrienden en familie gaat en wat er in de wereld gebeurt. Bovendien is contact met de buitenwereld een van de weinige manieren om binnen de muren een vorm van gevoel en emotie te ervaren.

Het ontvangen van brieven en het voeren van telefoongesprekken zijn dan vaak ook de hoogtepunten in het grijze leven van een gedetineerde. Ook voor jou is het waarschijnlijk fijn om dingen te kunnen blijven delen met jouw dierbare die in de gevangenis zit.

Hoe kom ik in contact met iemand in de gevangenis of een huis van bewaring?

Er zijn verschillende manieren waarop je contact met een gevangene kunt houden:

  • Contact per post
    Gedetineerden mogen onbeperkt post ontvangen en verzenden. Je kunt een brief of kaart sturen naar het adres van de inrichting, waarbij je de naam en het registratienummer van de gedetineerde moet vermelden. Poststukken kunnen altijd worden gecontroleerd door personeel van de inrichting.Zie ook: Brieven schrijven naar gevangenen: hoe doe je dat?
  • Contact per telefoon
    Telefonisch contact is alleen mogelijk als de gedetineerde jou belt, niet andersom. Hiervoor moet de gevangene een belkaart kopen voor de gevangenistelefoon.Zie ook: Contact per telefoon: bellen in de gevangenis
  • Op bezoek gaan
    Tot slot heb je de mogelijkheid om langs te gaan in de gevangenis. Een gedetineerde mag elke week minstens een uur bezoek ontvangen. De gedetineerde moet dit bezoek vooraf aanmelden. Je komt dan met je naam en geboortedatum op de bezoekerslijst te staan. Uiteraard gelden er bepaalde regels tijdens dit bezoek. Voor meer informatie over deze regels kijk je op dji.nl.

Waar kan eMates je bij helpen?

Via eMates is het mogelijk om per e-mail zelf contact te zoeken met gedetineerden.Wij zorgen ervoor dat je bericht de ontvanger snel bereikt. Je e-mailbericht wordt uitgeprint en netjes in een envelop gestopt. Vaak levert het gevangenispersoneel de envelop dezelfde werkdag nog af.

Wij bieden deze service in elke gevangenis en elk huis van bewaring in Nederland aan, en dat tegen een laag tarief van slechts € 0,45 per bericht. Zo is het voor iedereen mogelijk om op een eenvoudige en goedkope manier contact met een gedetineerde te houden.

Krijg bericht terug of stuur foto’s met eMates

Daarnaast bieden we een antwoordservice (niet beschikbaar op alle locaties) en een fotoservice (niet beschikbaar in PI Haaglanden en PI Zuid-Oost). Met de eMates Antwoordservice stuur je voor € 0,30 een antwoordvel mee met je bericht. Zo heeft de gedetineerde de kans om je iets terug te schrijven. Je ontvangt een scan van dit bericht in je inbox.

Met de eMates Fotoservice kun je een bijlage aan je e-mail toevoegen, zoals een foto, tekening of andere afbeelding. Per afbeelding betaal je € 0,30. Zelf snel en eenvoudig contact met een gevangene opnemen? Schrijf je in via deze link.

Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen:

Heb je deze artikelen al gelezen:

Contact met eMates?

Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

null   null  null