Wanneer je lange tijd iemand moet missen die in de gevangenis zit, wil je graag af en toe je gezicht laten zien. Bezoekuren zijn dan een uitgelezen kans, maar het is niet altijd mogelijk om naar de gevangenis te reizen. In dat soort situaties is het leuk om foto’s te sturen. Zo krijgen gevangenen toch leuke beelden van hun dierbaren te zien, zelfs op afstand. Maar hoe verstuur je foto’s naar een gedetineerde en aan welke regels moet je je houden? Hier vind je de antwoorden.
Zo mag je contact onderhouden met gevangenen
Er zijn gelukkig meerdere manieren om contact te houden met iemand in een gevangenis. De belangrijkste momenten zijn de bezoekuren. Iedere gedetineerde mag namelijk minstens een uur per week bezoek van buitenaf ontvangen. Je moet je wel als bezoeker registeren, voordat je van de vaste bezoekuren gebruik kunt maken.
Lukt het je niet om de gevangenis te bezoeken en wil je toch contact onderhouden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om met elkaar te bellen. Gevangenen hebben minstens tien minuten per week toegang tot een telefoon. De exacte tijden en belminuten zijn afhankelijk van de instelling waar je dierbare gedetineerd is.
Ook via de post kun je met een gevangene communiceren. Ze mogen een onbeperkt aantal poststukken ontvangen en hebben ook altijd de mogelijkheid om zelf brieven te versturen. Je kunt dus regelmatig een lange brief of een leuke ansichtkaart naar een gedetineerde sturen.
Mag je foto’s aan je brieven toevoegen?
Een foto zegt meer dan duizend woorden, dus het is waardevol om foto’s naar je partner, familielid of vriend in de gevangenis te kunnen sturen. Dit is ook toegestaan. Je kunt de foto’s gewoon in de envelop bij je brief doen, ongeacht het aantal foto’s dat je wilt versturen. Houd er wel rekening mee dat alle post voor gedetineerden gecontroleerd kan worden door gevangenismedewerkers.
Mag een gevangene appen met een telefoon?
Helaas hebben gevangenen geen toegang tot smartphones. Ze kunnen dus ook niet appen of digitale foto’s sturen. De telefoons in gevangenissen zijn enkel geschikt om mee te bellen en worden bovendien goed gecontroleerd. Ben je dus op zoek naar een snelle en makkelijke manier om foto’s naar een gedetineerde te sturen? Dan is appen via de telefoon helaas niet mogelijk.
Foto’s versturen via eMates
In deze tijd stuur je het liefste digitale foto’s naar elkaar. Het kost namelijk veel minder tijd, omdat je geen foto’s af hoeft laten drukken. Dankzij eMates is er nu gelukkig ook een manier om digitaal met een gevangene te communiceren. Wij bieden namelijk een speciale berichten- en fotoservice aan voor gedetineerden. Je kunt de foto’s gewoon digitaal naar ons sturen, waarna ze binnen 24 uur naar de gevangenis van je dierbare gestuurd worden. Medewerkers van de gevangenis printen de foto’s en zorgen ervoor dat ze snel afgeleverd worden.
Dankzij onze service ben je dus in staat om de gevangene een kijkje in je leven te geven, zonder veel tijd kwijt te zijn aan het afdrukken en versturen van foto’s. Het is zelfs mogelijk om een antwoordformulier bij de foto’s te voegen, zodat de gevangene kan reageren op je bericht. Ben je benieuwd naar het gemak van eMates en wil je gebruikmaken van de handige fotoservice? Schrijf je dan in en verlies een dierbare in de gevangenis niet uit het oog.
Gerelateerde informatie
Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen:
Heb je deze artikelen al gelezen:
- Wat is het huis van bewaring?
- Hoe vaak mag je op bezoek bij een gevangene of gedetineerde?
- Hoe kom ik in contact met iemand in de gevangenis of een huis van bewaring?
Contact met eMates?
Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!
Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!