GEZOCHT! vrouwen die een levensdelict hebben gepleegd

17 juli 2019

Regisseur en Gouden Kalf-winnares Coco Schrijber is voor haar nieuwe documentaire bezig met een uitgebreid internationaal onderzoek naar de ‘vrouw als dader’. In deze documentaire onderzoekt zij waarom vrouwen, in tegenstelling tot mannen, relatief zelden terugslaan, geweld plegen of zelfs moorden. Wat maakt dat vrouwen dikwijls hun agressie lijken te onderdrukken? Is schaamte en angst misschien een sterker gevoel in vrouwen dan woede en haat?

Om een genuanceerd en representatief beeld te scheppen wil Coco graag zo veel mogelijk praten met de daders zelf. Wat dreef hen? Wat verbaasde henzelf aan hun daad? De onderzoeken en statistieken naar mannelijke moordenaars versus vrouwelijke moordenaars zijn talrijk, maar welke gezichten schuilen achter die cijfers?

Door het fenomeen van de vrouw als dader te ontrafelen wil Coco de cultureel-maatschappelijke positie van de vrouw op verschillende manieren belichten. Om dit fenomeen verder te onderzoeken probeert ze deze periode in contact te komen met vrouwen die hun geïnternaliseerde woede wel hebben laten gaan, die om welke reden dan ook wél die onmogelijke daad hebben verricht en iemand hebben gedood. Hetzij uit zelfverdediging, uit wraak of uit criminele overwegingen.

De documentaire zal worden uitgezonden door de NTR en zal in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Ken of ben jij iemand die haar verhaal zou willen doen voor deze documentaire? Mail dan naar jantien@witfilm.nl

Groeten,

 

Jantien Ekkes

Executive Producer Witfilm

De Kempenaerstraat 11B

1051 CJ Amsterdam

+31 (0)20 688 5049

Afwezig op maandagen

jantien@witfilm.nl

www.witfilm.nl

Penn Advocaten
Kennemer Advocaten
Advocatenkantoor Van Rijthoven
Van der Biezen Advocaten
Moszkowicz Advocaten