Hoe weet ik of de gedetineerde mijn bericht heeft ontvangen?


Als je op Bericht verzenden klikt wordt je bericht eerst bewaard op het systeem van eMates. Als je in je account onder Verzonden items kijkt, zie je dan achter je bericht ‘Wordt verwerkt’ staan.


Eén keer per dag worden alle berichten voor een specifieke inrichting op een vast tijdstip afgeleverd. Na dit tijdstip verschijnt er achter je bericht in Verzonden items de mededeling ‘Verzonden’.


Eenmaal verzonden naar de penitentiaire inrichting hebben wij verder geen zicht op de bezorging bij de geadresseerde. Alleen de gedetineerde zelf kan dus de ontvangst van je bericht bevestigen.


Het vaste tijdstip verschilt per inrichting. Raadpleeg deze pagina een overzicht van de verschillende bezorgtijden.


Hoe snel een bericht vervolgens wordt afgeleverd bij de gedetineerde is afhankelijk van de inrichting. Daar wordt dezelfde procedure voor de uitgeprinte e-mails gehanteerd als voor gewone briefpost. Voordat de berichten worden bezorgd op de cel of de leefafdeling, worden ze eerst gecontroleerd.


Van de uiteindelijke bezorging bij de gedetineerde krijgen wij geen bevestiging. Wij kunnen dus niet zeggen hoe laat een bepaald bericht een gedetineerde heeft bereikt.


Houd er rekening mee dat er (behalve in PI Sittard) in het weekend en op feestdagen geen post of e-mails worden verwerkt. Ook niet op Goede Vrijdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag of Hemelvaartsdag.


Als je ervaart dat e-mails niet aankomen of later dan 48 uur worden bezorgd, neem dan contact op met onze klantenservice.


Automatisch updates ontvangen van eMates? Volg ons dan via Facebook, Twitter en Instagram.



Bekijk ook onze andere veelgestelde vragen