Infopagina voor gedetineerden

WELKOM OP DEZE SPECIALE 'WHITELISTED' PAGINA, OOK TE RAADPLEGEN VOOR GEDETINEERDEN VIA DE COMPUTERS IN HET RIC OF DE GEVANGENISBIBILIOTHEEK


BEL GRATIS! 0800 - EMATESNL (0800 362 83 76)

ADVOCATENCOLUMNS

Mr. Richard van der Weide

Zaak Nicky Verstappen: over de kracht en

 beperkingen van dna in strafzaken

Mr. Arthur van der Biezen

Hackende agenten

Wie controleert de politiehackers?

Wat is eMates?

Met eMates ontvang je snel en veilig berichten en foto's. Zo blijf je eenvoudig in contact met familie en vrienden, waar ter wereld zij zich ook bevinden. En dat voor slechts € 0,45 per bericht van max. 2.500 karakters (ongeveer 500 woorden). De kosten zijn voor de verzender, jij hoeft dus zelf niets te betalen.

Berichten worden in de regel op de eerstvolgende werkdag bezorgd. Berichten die op werkdagen ’s ochtends vroeg worden verzonden, ontvang je in de meeste PI’s nog dezelfde dag!

Vertel je familie en vrienden over eMates, en ook je advocaat of hulpverlener, vrijwillige bezoeker, casemanager of reclasseerder. Ervaar hoe eenvoudig het werkt! Zorg wel dat zij weten in welke inrichting jij precies verblijft en wat je registratienummer (SKN) is. Meer hebben ze niet nodig om je te kunnen schrijven.

Het enige wat zij hoeven te doen om jou berichten te kunnen sturen is een account aanmaken op www.emates.nl en een tegoed van minimaal € 5,00 te storten.


eMates Fotoservice

Let op! Naar alle PI’s kunnen wij tekstberichten verwerken. Foto’s, afbeeldingen of tekeningen kunnen als bijlage worden meegestuurd naar alle inrichtingen behalve PI Grave, PI Scheveningen en PI Zuid-Oost. De kosten bedragen € 0,30 per foto, maximaal 4 foto's per bericht.


eMates Antwoordservice

In het DC Rotterdam, het MPC Stroe, de PI Almelo, PI Heerhugowaard, PI Leeuwarden, PI Lelystad, PI Utrecht (Nieuwersluis), PI Veenhuizen, PI Vught en PI Zuid-Oost bieden wij bovendien de eMates Antwoordservice. Je afzender kan bij het verzenden van een eMates-bericht naar een van deze inrichtingen kiezen voor het meesturen van een speciaal antwoordvel met een unieke QR-code (extra kosten: € 0,30). Dus wil je graag een antwoord kunnen verzenden, vraag dan het thuisfront om een antwoordvel mee te sturen met een bericht.

Dit antwoordvel kun je met pen beschrijven en inleveren bij het DJI-personeel. Gebruik de eMates-envelop waarin je je bericht hebt ontvangen. Je antwoord wordt ingescand en naar onze server gestuurd. Je afzender ontvangt per e-mail een melding dat je antwoord klaarstaat in het eMates-account.


Hoe lang duurt het voordat ik mijn bericht ontvang?


Je ontvangt berichten nog dezelfde werkdag voor 17.00 uur wanneer deze op werkdagen worden verzonden vóór:


13.00 uur – PI Veenhuizen (locatie Klein Bankenbosch) en PI Veenhuizen (locatie Norgerhaven)*

11.00 uur – DC Zeist/PI Nieuwegein (locatie Zeist)en PI Utrecht (Nieuwersluis)

10.00 uur – DC Rotterdam, PI Arnhem, PI Leeuwarden, PI Nieuwegein (behalve locatie Zeist), PI Rotterdam*, PI Ter Apel, PI Veenhuizen (locatie Esserheem) en PI Zwolle*

09.00 uur – JC Zaanstad, PI Almelo, PI Grave, PI Middelburg en PI Vught

08.30 uur – PI Lelystad

08.00 uur – PI Zuid-Oost (locatie Ter Peel) en MPC Stroe

07.30 uur – PI Haaglanden (Scheveningen) en PI Krimpen aan den IJssel.


Wordt een bericht ná bovengenoemde tijdstippen verzonden dan zul je het op de eerstvolgende werkdag voor 17 uur ontvangen.


Voorbeeld:

Wanneer iemand een bericht op maandag om 9.00 uur naar PI Arnhem stuurt, wordt het nog dezelfde dag bezorgd. Stuurt iemand een bericht op dezelfde dag om 9.00 uur naar PI Lelystad, dan komt het dus pas op dinsdag aan.


*Uitzonderingen:

Let op! Op woensdag is er in DC Zeist, in de PI Rotterdam, locatie De Schie en in PI Zwolle niemand beschikbaar om de berichten te verwerken. Dus alle berichten verzonden op dinsdag na 10 uur worden op donderdag bezorgd. Soms is er in De Schie ook op maandag geen personeel om de eMates-berichten te verwerken. Dan is de eerstvolgende bezorgronde dus op dinsdag. Op vrijdag is er niemand aanwezig in de PI Veenhuizen, locaties Klein Bankenbosch en Norgerhaven om de eMates-berichten te verwerken. Berichten verzonden na donderdag 10.00 uur ontvang je dus pas na het weekend.


Je ontvangt berichten op de eerstvolgende werkdag voor 17.00 uur wanneer deze op werkdagen worden verzonden vóór:


22.00 uur – PI Sittard (bezorgt zeven dagen per week!)

14.30 uur – PI Achterhoek (Ooyerhoek/Zutphen)

13.00 uur – PI Heerhugowaard

11.00 uur – JC Schiphol 

10.00 uur – PI Alphen aan den Rijn, PI Dordrecht

08.00 uur – PI Zuid-Oost (locatie Roermond).


Berichten voor deze PI’s die later dan het genoemde tijdstip worden verzonden zullen dus na twee werkdagen bij jou worden afgeleverd.


Voorbeeld:

Als een bericht op woensdag om 10.30 uur naar JC Schiphol wordt gestuurd, dan wordt dat op donderdag bezorgd. Maar als een bericht op dezelfde dag om 10.30 uur naar PI Dordrecht gestuurd wordt, komt dat dus pas op vrijdag aan.

In het weekend en op feestdagen is er geen bezorging of verwerking van eMates-berichten. Alleen in PI Sittard wordt 365 dagen per jaar bezorgd.