Kaartjes sturen naar een gevangene: hoe werkt dat?
18 december 2020 

Kaartjes sturen naar een gevangene: hoe werkt dat?

Heb je familie of vrienden in de gevangenis en wil je kaartjes sturen naar een gevangene? Een brief of kaart per post verzonden is een mogelijkheid, maar er is ook een andere manier om met gedetineerden in contact te komen. Het sturen van een e-mail is een interessante optie en wordt mogelijk gemaakt via eMates. Wat is dit voor programma en hoe werkt het?

Waarom stuur je een kaart naar een gevangene?

Kaartjes sturen naar een gevangene doe je vanwege verschillende redenen. Wellicht stuur je een kaartje om contact te maken met een gedetineerde, maar misschien wil je iemand ook wel feliciteren voor zijn of haar verjaardag of een overlijden melden. Het sturen van een tekening of brief door een kind is eveneens een mooie manier om contact te maken met de persoon in de gevangenis. Kortom: er zijn redenen genoeg om een lijntje uit te gooien door middel van een brief of kaartje.

Wat zijn de regels voor contact met een gedetineerde?

Gedetineerden mogen in principe onbeperkt post ontvangen en versturen. Wel is dit aan bepaalde regels gebonden. Zo kan het personeel van de gevangenis besluiten om de post te controleren. Dit wordt onder andere gedaan om de invoer van drugs tegen te gaan. Post van bijvoorbeeld een advocaat mag alleen worden geopend als de gevangene er zelf bij is. Bellen is ook een optie, alleen heeft een gevangene hiervoor een belkaart nodig. Ten slotte heeft iedere gedetineerde recht op 1 uur bezoek per week.

Liever contact per e-mail? Ook dit kan!

Ben je niet zo van brieven en/of kaartjes sturen? Het is ook mogelijk om een e-mail te sturen naar iemand in de gevangenis. Dit doe je met behulp van eMates, een programma dat speciaal is ontwikkeld om digitaal te communiceren met gedetineerden.

E-mailberichten die stuurt, worden in de postkamer uitgeprint en in een enveloppe bij de gedetineerde bezorgd. Meestal worden de berichten uiterlijk de volgende dag bij de geadresseerden afgeleverd. Let op: je dient te beschikken over het registratienummer en je moet je inschrijven op de website van eMates.

Lees ook: Contact per mail met een gevangene of gedetineerde: wat is er mogelijk?

Waar kan eMates je bij helpen?

Wil je op een snelle manier contact met iemand in de gevangenis. Het is de moeite waard om een account aan te maken op eMates. Dit stelt jou in staat om een e-mailbericht te sturen naar iemand in de gevangenis. Het bericht bestaat uit maximaal 2.500 tekens en kost je slechts € 0,45. Houd er wel rekening mee dat een gedetineerde zelf niet kan e-mailen.

Schrijf je nu in voor eMates

Wil je direct mailen met iemand in de gevangenis en is het sturen van een kaartje niet aan jou besteed? Maak het jezelf gemakkelijk, schrijf je hier in voor eMates en activeer direct je account. Dit is een uitstekende en snelle manier om contact te hebben met iemand in de gevangenis. Verras iemand of geef via eMates een belangrijke boodschap door.

Contact met eMates?

Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!

Gerelateerde informatie

Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen:

Heb je deze artikelen al gelezen:

Over de schrijver
Reactie plaatsen

null   null  null