Kan een gedetineerde ook een antwoord terugsturen via eMates?


In het Detentiecentrum Rotterdam, het MPC Stroe, de PI Almelo, PI Heerhugowaard, PI Leeuwarden, PI Lelystad, PI Utrecht (locatie Nieuwersluis), PI Veenhuizen (locaties Esserheem, Klein Bankenbosch en Norgerhaven), PI Vught en PI Zuid-Oost (locaties Roermond en Ter Peel) bieden wij de eMates Antwoordservice. Gedetineerden kunnen uitsluitend vanuit deze tien penitentiaire inrichtingen via onze website op je bericht reageren.


Hoe werkt het?
1. Vink bij het opstellen van je bericht de hokje aan achter Vink het vakje aan als je een antwoord op je bericht wilt ontvangen. De extra kosten voor deze service (€ 0,30 per keer) worden automatisch met je tegoed verrekend.
2. De gedetineerde ontvangt in de envelop met jouw bericht ook een blanco antwoordvel, waarop hij of zij een antwoord kan schrijven.
3. Het inrichtingspersoneel verzamelt dagelijks de antwoorden, scant ze in en verstuurt ze rechtstreeks naar de inbox van je account op eMates.nl. Je ontvangt automatisch een e-mail om je te waarschuwen dat je een antwoord hebt!


De eMates Antwoordservice is vooralsnog alleen beschikbaar in bovengenoemde inrichtingen. We streven ernaar deze service spoedig ook beschikbaar te hebben in andere PI’s in Nederland. Nieuws hierover publiceren wij via deze website.


Automatisch updates ontvangen van eMates? Volg ons dan via Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk ook onze andere veelgestelde vragen