Extra beveiligde inrichting (EBI)

Extra Beveiligde Inrichting (EBI): wat is het en hoe onderhoud je contact met iemand in een EBI?

De Extra Beveiligde Inrichting staat bekend als EBI. Het is een speciale afdeling in een gevangenis. In Nederland staat een EBI in PI Vught. Ken je iemand die in deze Extra Beveiligde Inrichting is opgenomen en wil je contact onderhouden, dan helpt eMates je verder. Zo is het mogelijk om via onze service per e-mail een bericht te sturen. 

Wat is een Extra Beveiligde Inrichting?

Een Extra Beveiligde Inrichting is anders dan een gewone gevangenis. Het woord zegt het al: het is een extra beveiligd onderdeel in een gevangenis. Zo is er op de speciale afdeling van de PI Vught sprake van extra zware beveiliging. Het lijkt op een gevangenis in een gevangenis. De EBI heet in Vught ook wel unit 5. Deze bestaat uit vier afdelingen en er zijn zeven eenpersoonscellen per afdeling.

Om een goede controle te houden, is er van de zeven eenpersoonscellen per afdeling altijd één niet bezet. In totaal is er dus ruimte voor 24 gevangenen. De Extra Beveiligde Inrichting heeft een extra muur rond het complex. Er is altijd zicht op het hele complex. De luchtplaats heeft tralies, zodat er geen helikopter kan landen om een gevangene te helpen ontsnappen.

Individueel regime

Het regime in de EBI is erg streng. De deuren zijn op afstand te bedienen en er zijn veel wanden van glas. Als een gedetineerde en een bewaarder samen in een ruimte zijn, is er altijd een tweede bewaarder bij. Er mogen in een ruimte niet meer dan vier gevangenen bij elkaar zijn, maar in dat geval zijn er geen bewaarders bij.

Het is ook mogelijk dat een gedetineerde in een zogenoemd individueel regime komt. Dat betekent dat deze persoon dan geen contact mag hebben met anderen gevangenen. Een gevangene in de Extra beveiligde Inrichting mag geen activiteiten buiten de eigen afdeling hebben. De enige reden om buiten de EBI van PI Vught te komen is als er een rechtszaak is. Of wanneer er sprake is van een noodzakelijke medische behandeling.

Wat is een extra beveiligde inrichting?

Wie worden in een Extra Beveiligde Inrichting geplaatst?

Je moet wel wat op je kerfstok hebben om in een Extra Beveiligde Inrichting te komen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een extreem vluchtrisico of een groot maatschappelijk risico vormt. De Extra Beveiligde Inrichting is niet alleen voor veroordeelden. Ook als er nog een proces loopt, is het mogelijk dat je hier terechtkomt. De EBI is dus een gevangenis voor veroordeelden en een huis van bewaring als je nog in voorlopige hechtenis zit.

Contact met iemand in een Extra Beveiligde Inrichting. Wat mag wel en wat mag niet?

Het is toegestaan dat een gedetineerde contact met mensen van buiten heeft, zoals per telefoon. In de Extra BeveiIigde Inrichting worden alle telefoongesprekken afgeluisterd, behalve gesprekken met een advocaat. Bezoek is eveneens mogelijk, maar je wordt dan wel vooraf gescreend. Het is ook mogelijk om een brief per post te sturen of ons berichtensysteem voor gedetineerden te gebruiken. Ook post en berichten via ons berichtensysteem worden gecontroleerd.

Ken je iemand die vastzit in de EBI en wil je contact met hem leggen? Via eMates is het heel eenvoudig om een bericht naar de Extra Beveiligde Inrichting te sturen. Deze berichten worden uitgeprint, de gevangene krijgt jouw bericht dus op papier te zien.

Een antwoordvel

Doe je er een antwoordvel bij, dan kan de gedetineerde gemakkelijk antwoord geven op je bericht. Kijk maar eens bij onze antwoordservice. Via eMates heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de fotoservice. Dat is leuk als je een foto wilt meesturen of een tekening van je kind als bijlage bij je e-mailbericht.

Stuur je via ons een bericht naar de Extra Beveiligde Inrichting dan komt dat snel terecht bij de ontvanger. Dat kan dezelfde dag al zijn als je in de ochtend gebruikmaakt van onze e-mailservice. Op deze manier krijg je snel contact met je partner, familielid, ouder of vriend. Onze berichtenservice is betrouwbaar, want eMates gaat op een vertrouwelijke manier met al je berichten om. Die verzenden wij namelijk versleuteld, zodat anderen je bericht niet zomaar kunnen lezen. 

Gerelateerde informatie

Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen. Heb je deze artikelen al gelezen?

Contact met eMates?

Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!