Contact per mail met een gevangene of gedetineerde: wat is er mogelijk?
18 november 2020 

Contact per mail met een gevangene of gedetineerde: wat is er mogelijk?

Heb jij een vriend(in) of familielid in de gevangenis en vraag jij je af hoe je weer met deze persoon in contact kunt komen per e-mail? Vraag jij je af of dit überhaupt mogelijk is? Het onderhouden van het contact tussen jou en een gevangene is in de praktijk zeker mogelijk. Hier zijn wel een aantal regels voor. In detentie wordt natuurlijk streng gelet op het contact dat gevangenen hebben met de rest van de samenleving. Gelukkig zorgt eMates ervoor dat je altijd in contact kunt komen met jouw vriend(in) of familielid.

Op deze vraag zijn twee antwoorden te geven:

  1. Je kunt niet via de standaardweg mailen met een gevangene. Een gevangene heeft geen computer en dus ook niet de mogelijkheid om te mailen vanaf een privé adres.
  2. Je kunt wel mailen met een gevangene via de mailservice van eMates.

Het e-mailen met een gevangene met behulp van eMates is de makkelijkste manier om het contact tussen jou en de gevangene te onderhouden. Zoals je wellicht weet mogen gevangenen geen eigen mobiel op zak hebben. Alles wat een gevangene niet op zak mag hebben, wordt contrabande genoemd. Wordt een gevangene hierop betrapt, dus ook op het hebben van een privé-telefoon, dan kan de gevangene in grotere problemen terecht komen.

Contact per telefoon

Er is wel een gevangenistelefoon aanwezig, maar om hier gebruik van te maken zal de gevangene zelf een belkaart moeten aanschaffen. Dit kost weer geld en kan op langer termijn zorgen voor hoge kosten. Verder is het belangrijk om te weten dat jij als vriend(in) of familielid van een gevangene geen mogelijkheid hebt om zelf de gevangene te bellen. Wat je wel kunt doen is per post brieven verzenden, maar de verzending hiervan duurt langer dan het verzenden van e-mailberichten via eMates.

Zie ook: Contact per telefoon: bellen in de gevangenis

Contact per mail in de gevangenis

Voor het mailen mailen met een gevangene zijn regels. Zo mag je foto’s, afbeeldingen en tekeningen verzenden naar een gevangene. Dit kan als poststuk op zichzelf of als bijlage aan een e-mailbericht. De regels hiervoor zijn dat geen van deze items (seksueel) expliciet materiaal mogen bevatten. Afbeeldingen waarop (vuur)wapens, drugs of logo’s van motorclubs worden weergegeven worden niet geaccepteerd.

Om een e-mailbericht naar een gevangene te versturen moet je ingeschreven staan op www.emates.nl. Verder moet je ook een registratienummer hebben. Om een e-mailbericht te versturen van maximaal 2.500 karakters betaal je € 0,45. Per afbeelding betaal je € 0,30 en je kunt maximaal 4 foto’s als bijlage verzenden. Dit moeten wel .jpeg bestanden zijn.

Ondanks dat de gevangene geen e-mail terug kan zenden, kan deze wel reageren op de door jouw verzonden e-mail. De gevangene ontvangt namelijk naast een enveloppe met daarin jouw e-mailbericht ook een blanco vel, mits je dit vooraf als optie kiest. Hiermee kan de gevangene antwoorden op jouw e-mail. Je kunt met behulp van eMates ook foto’s verzenden. 

Is eMates de enige optie voor het onderhouden van e-mailcontact met een gevangene?

Voor iedereen die graag per e-mail berichten wil verzenden naar een gevangene geldt dat eMates de enige instantie is die hierbij kan helpen. eMates is de enige in haar soort die het mogelijk maakt voor familieleden en vrienden om e-mailberichten te verzenden naar gevangenen.

Waar kan eMates je bij helpen?

Met eMates kom je dus snel in contact met een familielid, vriend of vriendin. Dit stelt jou in staat om contact te hebben met een gevangene zónder dat je direct op bezoek hoeft. Is dit wat je wilt? Dan is eMates een goede reden om dit op te pakken. Waarom je kiest voor het gemak van eMates?

  • Een bericht dat je stuurt wordt vaak dezelfde dag nog bezorgd bij een gevangene.
  • Ieder bericht wordt versleuteld verzonden en is dus niet zomaar door iedereen te lezen.
  • Je betaalt slechts een klein bedrag voor het versturen van een e-mail en/of foto.

E-mail een gevangene via eMates

Wil je direct gebruikmaken van eMates en op een snelle en betrouwbare wijze contact maken met een gedetineerde? Schrijf je hier in en start met e-mailberichten te sturen naar gevangenen. Na activatie van je account kun je beginnen met het schrijven van je eerste e-mail naar een familielid, vriend of vriendin.

Contact met eMates?

Heb je een vraag? Stel je vraag gerust door contact met ons op te nemen!

Contact opnemen

Liever direct inschrijven? Meld je nu aan!

Op de website van eMates vind je een kennisbank met tientallen relevante artikelen die antwoord geven op je vragen:

Heb je deze artikelen al gelezen:

Over de schrijver
Reactie plaatsen

null   null  null