Over eMates

Met eMates verzenden relaties van gedetineerden eenvoudig en snel e-mailberichten naar een penitentiaire inrichting (PI) in Nederland. Vanaf iedere computer. Razendsnel, zonder het ‘gedoe’ van een brief schrijven, frankeren en op de post doen. En voor slechts €0,40 per bericht ook nog goedkoper dan de post!

Sinds de start in 2007 is eMates een belangrijke service voor familie en vrienden om de (familie)band met gedetineerden te onderhouden. eMates is een aanvulling op de bestaande communicatie binnen PI’s en houdt rekening met alle veiligheidsvoorschriften voor communicatie met gedetineerden.

eMates is beschikbaar in ruim 200 inrichtingen in Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Australië en Nederland. We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van onze dienstverlening. Ons doel is zoveel mogelijk service te bieden aan relaties van gedetineerden. Om het voor hen eenvoudiger te maken om te gaan met het feit dat hun dierbare niet thuis verblijft.

eMates besteedt veel tijd en zorg aan promotie. Onderzoek toont aan dat gedetineerden die regelmatig contact hebben met de ‘buitenwereld’ tot zesmaal minder terugvallen in oude gedragspatronen.