Wat is eMates?

Als je 's morgens een bericht stuurt dan wordt het in de meeste gevallen dezelfde dag nog bezorgd. Zo heb je altijd snel contact met je vriend of familielid.

We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Je berichten worden versleuteld verzonden zodat niemand het zomaar kan lezen!

Als je 's morgens een bericht stuurt dan wordt het in de meeste gevallen dezelfde dag nog bezorgd. Zo heb je altijd snel contact met je vriend of familielid.
We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Je berichten worden versleuteld verzonden zodat niemand het zomaar kan lezen!

eMates is een communicatieplatform voor gedetineerden en hun relaties.

Met eMates kun je snel en eenvoudig berichten sturen naar gedetineerden of van hen ontvangen. Gedetineerden hebben geen toegang tot computers. Ze kunnen dus niet zomaar mailen. Tot voor kort waren de enige contactmogelijkheden: telefoon, post en bezoek. Nu kun je als familie en relatie eenvoudig zelf contact zoeken door een bericht te sturen via eMates. Wij zorgen ervoor dat je bericht snel een gedetineerde bereikt. In elke gevangenis of huis van bewaring in Nederland!

 

Per bericht betaal je € 0,45, per foto of antwoordvel € 0,30. Voor de gedetineerde zijn er verder geen kosten.

Ons geavanceerde en streng beveiligde systeem verstuurt dagelijks alle berichten naar de penitentiaire inrichtingen. Je bericht wordt netjes uitgeprint en in een envelop gestoken door het gevangenispersoneel, en nog dezelfde -of uiterlijk de volgende- werkdag afgeleverd.


Wil je een bericht sturen naar iemand die in detentie verblijft? Voer dan de onderstaande stappen uit:

  • Klik hier om een gratis account aan te maken.
  • Koop een tegoed via de knop ‘Koop tegoed’ in het menu.
  • Voeg een gedetineerde toe als ontvanger via de knop ‘Voeg ontvanger toe’.
  • Stel je bericht op via de knop ’Nieuw bericht’ en voeg eventueel foto’s of een antwoordvel toe.*
  • Klik op ‘Bericht verzenden’.

* Let op! De eMates Fotoservice en de eMates Antwoordservice zijn (nog) niet beschikbaar in iedere inrichting. 

Over eMates

Sinds de start in 2007 is eMates een belangrijke service voor familie en vrienden om de (familie)band met gedetineerden te onderhouden. eMates is een aanvulling op de bestaande communicatie binnen PI’s en houdt rekening met alle veiligheidsvoorschriften voor communicatie met gedetineerden.

eMates is beschikbaar in ruim 200 inrichtingen in Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland, Australië, Zuid-Afrika en Nederland. We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van onze dienstverlening. Ons doel is zoveel mogelijk service te bieden aan relaties van gedetineerden. Om het voor hen eenvoudiger te maken om te gaan met het feit dat hun dierbare niet thuis verblijft.

eMates besteedt veel tijd en zorg aan promotie. Onderzoek toont aan dat gedetineerden die regelmatig contact hebben met de ‘buitenwereld’ tot zesmaal minder terugvallen in oude gedragspatronen.

Aanvullende mogelijkheden bij eMates

Met de eMates Antwoordservice stel je je vrienden en familie in staat om een reactie terug te sturen. Op deze manier onderhoud je het wederzijdse contact en blijven jullie van elkaars verhalen op de hoogte! LET OP! Niet in elke penitentiaire inrichting beschikbaar.

eMates biedt in alle penitentiaire inrichtingen - met uitzondering van de PI's Scheveningen, Roermond en Ter Peel - ook de mogelijkheid om beeldmateriaal mee te sturen met een bericht. Op die manier kan je tot maar liefst 4 afbeeldingen meesturen per bericht. Ze zeggen wel eens: "Een beeld zegt meer dan duizend woorden!"

* Let op! De eMates Fotoservice en de eMates Antwoordservice zijn (nog) niet beschikbaar in iedere inrichting. 

Ik heb ruim 3 jaar lang gebruik gemaakt van deze handige en snelle service! In het begin kon de gedetineerde geen antwoord terug sturen. Maar een tijd later wel en dat is voor hem gratis dus geen smoesjes voor diegene om jou niet terug te schrijven!

Danicia Overgoor