Wordt de inhoud van mijn bericht gecontroleerd?


Gevangenisautoriteiten hebben de mogelijkheid om de communicatie die de inrichting binnenkomt en uitgaat te controleren. Binnenkomende fysieke post wordt altijd gecontroleerd op contrabande (smokkelwaar) en ‘bij verdenking’ eventueel ook op inhoud, maar ook digitaal mailverkeer kan inhoudelijk gecontroleerd worden. Houd hier rekening mee bij het opstellen van je bericht.


Als je afbeeldingen meestuurt met je bericht, worden deze door speciale software gecontroleerd. De software filtert erotische of pornografische en gewelddadige afbeeldingen eruit. Het filter verwijdert automatisch foto’s waarop geslachtsdelen, tepels, schaamheuvel of -haar zichtbaar zijn. Zulke foto's worden in een gevangenis namelijk niet aan de gedetineerde ontvanger uitgereikt en daarom door ons ook niet doorgestuurd.


Na controle door het inrichtingspersoneel worden de uitgeprinte e-mails in een envelop gestoken en aan de gedetineerde afgeleverd. Medegedetineerden hebben geen toegang tot de berichten.


Automatisch updates ontvangen van eMates? Volg ons dan via Facebook, Twitter en Instagram.Bekijk ook onze andere veelgestelde vragen